top of page
  • Verloskundigen Oosterpark

Ramadan Mubarak

Op 10 maart 2024 begint de Ramadan; de belangrijkste maand in de Islamitische kalender. Vasten tussen zonsopgang en zonsondergang is voorgeschreven voor iedere gezonde moslim. Kinderen, zieken, vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven zijn vrijgesteld. De Islam stelt de zwangere vrouw vrij in haar keuze om zelf te beslissen of zij aan het vasten mee wil doen.

Wij respecteren je wens om te vasten, maar voor sommige zwangeren is vasten onverstandig. Bijvoorbeeld wanneer je (zwangerschaps)suikerziekte hebt. Bovendien hebben veel zwangeren die vasten vaker last van hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid en flauwvallen. Dit komt omdat de groeiende baby óók voedsel/energie nodig heeft voor haar ongeboren kind.

Uit onderzoek is tot nu toe niet goed duidelijk geworden of vasten op (langere) termijn negatieve effecten op het kind kan hebben. Mogelijk heeft vasten in de eerste 14 weken van je zwangerschap effect op het uiteindelijke geboortegewicht van de baby.

Wil je toch graag vasten of wil je graag overleg met ons overleggen nav bovenstaand advies? Neem dan gerust contact met ons op of bespreek het op het spreekuur.


Comments


bottom of page