top of page

Samen staan we sterker! We werken daarom met diverse instanties samen

olvg Oost.jpg

Ziekenhuizen

We werken voor overleg, verwijzingen en (poliklinische) bevallingen het meest samen met de collega's in het OLVG Oost en Bevalcentrum Oost. 

Bij drukte of op jullie verzoek komen wij ook regelmatig AMC, BovenIJ & Amstelland ziekenhuis.

luma-pimentel-463423-unsplash.jpg

Ouder- & kindteam

Na de eerste kraamweek wordt de groei en ontwikkeling van de baby regelmatig gecontroleerd door het Ouder- en Kindteam (OKT; ook wel consultatiebureau genoemd). 

De eerste kennismaking met een OKT-verpleegkundige is bij je thuis, daarna heb je afspraken op een van de OKT's bij je in de buurt.

kevin-liang-683790-unsplash.jpg

Lactatiekundigen

Lactatiekundigen zijn borstvoedingsdeskundigen. Wij kunnen je adviseren bij de meest voorkomende vragen rondom borstvoeding. Maar wanneer je vraag specifieker is, of veel meer tijd vraagt, kun je contact zoeken met een lactatiekundige. Sommige kraambureaus hebben hun eigen lactatiekundigen. Daarnaast werken we regelmatig samen met de experts van de Boezemvriend en Mamma Minds

Acupunctuur oud boek

Acupunctuur

Sabine Schmitz, acupuncturiste en oud-verloskundige, geeft op afspraak behandelingen op diverse locaties in Amsterdam.

De therapeuten van Praktijk aan

het IJ hebben ook veel ervaring in de behandeling van zwangere vrouwen.

groene gezondheid

Diëtist

Heb je specifieke vragen over jouw voedingspatroon in de zwangerschap? Heb je onder- of overgewicht of bepaalde voedselallergiën? Je kunt terecht bij een diëtist. De diëtisten van de Zoete Appel en Salu Diëtisten hebben speciale expertise in de begeleiding in zwangerschap en zwangerschapsdiabetes.

echo_bewerkt.jpg

Echoscopie

Samen met andere praktijken in Oost is echocentrum Verloskunde Centrum Oost (VCO) opgericht. Hier worden alle medische echo's aangeboden, maar je kunt er ook pret-echo's laten maken. NB; de meeste medische echo's kunnen ook op de praktijk gemaakt worden. Voor pretecho's kun je terecht bij het VCO

Stethoscoop op het cardiogram

Huisarts

Je huisarts kent jou (meestal) al iets langer en kan ons daarom goed voorzien van de juiste informatie over je ziekteverleden en medicijngebruik. Andersom informeren wij je huisarts over het beloop van je zwangerschap, bevalling en kraambed.

Osteopaat at Work

Fysiotherapie

Als je zwanger bent, verandert er zó veel in je lichaam. Soms kun je daar last en pijn van hebben. Begeleiding door een gespecialiseerde fysiotherapeut kan uitkomst bieden.

We hebben veel vertrouwen in de collega's van de Oosterpark Praktijk voor Mensendieck. Thamar Pfluger heeft haar praktijk iets verder weg (Zuid), maar is wel echt expert.

Yoga voor zwangere

Cursussen

Je kunt - alleen of met je partner - een zwangerschapscursus volgen om je voor te bereiden op de bevalling en het ouderschap. Het aanbod van cursussen in Amsterdam is enorm groot en heel divers! Om je een beetje te helpen, hebben we een selectie gemaakt van cursussen waarmee wij en onze zwangeren goede ervaringen hebben. Bekijk hier de cursussen we like!

Academie Verl logo in witte vlak.jpg

Opleiding verloskundigen

We vinden het belangrijk om toekomstige collega’s op te leiden, daarom werken we regelmatig samen met verloskundigen in opleiding. Zij werken altijd onder onze supervisie. Wanneer je echter liever niet (ook) door een verloskundige in opleiding wordt begeleid, laat dat ons dan gerust weten.

groene boekje en muisjes.jpg

Kraamzorg

In de eerste week na je bevalling werken we intensief samen met de kraamverzorgende. Zij komt jullie dagelijks helpen en verzorgen. Je kiest zelf bij welk bureau je je inschrijft. We werken het meest samen met de kraamverzorgenden van Mammae Mia, de Kleine Amsterdammer en de Kraamspecialist. 

Pipetting Monsters en Test Tube

Laboratorium

Voor bloed- en urineonderzoek werken we samen met Salt laboratorium. Wij nemen zelf bloed bij je af op de praktijk óf je kunt terecht bij een van hun prikpunten in Amsterdam. 

Het is ook mogelijk om bloed te laten prikken bij het laboratorium van het OLVG.

jonathan-meyer-459610-unsplash.jpg

Psycholoog

Zwanger zijn voelt soms als een emotionele rollercoaster. Heb je het gevoel dat te veel uit balans bent? Of ben je bekend met depressies en heb je voor deze periode wat extra handvatten nodig? Gaat het ná de bevalling mentaal niet goed met je? Wacht niet te lang af en neem contact op met een van de gespecialiseerde psychologen van Psyche en Zwangerschap. Ook kunnen we je Jaro van der Ende van PGAmsterdam van harte aanraden.

Schermafbeelding-2014-10-27-om-16.34.04.

Coach

Marieke van Luin was als verloskundige jaren onze collega in de praktijk. Een aantal jaar geleden besloot zij zich met haar bureau Mamma Minds fullltime te richten op de coaching van (aanstaande) ouders en de begeleiding bij borstvoeding. 

EVAA_edited.jpg

EVAA

EVAA is het samenwerkingsverband van eerstelijns verloskundigen in de regio Amsterdam & Amstelland.

EVAA geeft gestalte aan de toekomst van de geboortezorg door integrale samenwerking met partners in de keten: huisartsen, gynaecologen, kinderartsen, kraamzorg, jeugdgezondheidszorg, diëtisten en psychologen.

bottom of page