top of page

We begeleiden je van begin tot eind in deze belangrijke periode van je leven

Een verloskundige is medicus én coach; zij begeleidt, controleert en adviseert in een normaal verlopende zwangerschap

Als verloskundigen zijn we toegerust met alle benodigde medische kennis en kunde van het vak maar óók in het bezit van een grote dosis aandacht, rust en vertrouwen. Steeds beoordelen we of alles goed gaat met jou en de baby. Soms kan het nodig zijn extra onderzoek of expertise in te schakelen. We werken daarom nauw samen met andere disciplines zoals de gynaecoloog; de specialist voor gecompliceerd verlopende zwangerschappen.

Tijd en aandacht in deze belangrijke periode

Het controleren van een zwangerschap is méér dan alleen een bloeddruk meten en een hartje luisteren. We begrijpen dat dit een heel belangrijke periode is in je leven. Daarom vinden we het belangrijk voldoende tijd en aandacht te hebben voor jullie beleving en ontwikkeling naar het ouderschap. Lees meer over onze visie.

Onze zorg omvat een breed spectrum aan diensten 

Verloskundigen Oosterpark is een plaats waar je terecht kunt voor alle aspecten van zwangerschapsbegeleiding. Van kinderwensconsult tot zwangerschapscontrole; van bloedonderzoek tot bevallingsbegeleiding; van kraambedcontroles tot coaching. Zo kunnen we jullie, naar behoefte, zo goed mogelijk ondersteunen in alle fases rondom zwangerschap en bevalling. 

Zwanger worden

Ook wanneer je vóór de zwangerschap behoefte hebt aan advies, kun je bij ons terecht.

Je kunt bij onze praktijk een afspraak maken voor het kinderwens spreekuur.

Zwangerschap

Rond 6-8 weken zwangerschap plannen we de 1e zwangerschaps-controle. Afhankelijk van het verloop van je zwangerschap zullen 1 of meerdere echo’s gemaakt worden op de praktijk. 

Bevalling

In de loop van de zwangerschap gaan we je uitgebreid informeren over de bevalling en bespreken we je wensen.

We begeleiden je bevalling zo veel mogelijk op de manier waarop jij dat wilt.

Kraamtijd

We komen in de eerste week na de bevalling een aantal keren langs om te kijken of alles goed gaat. Ongeveer 6 weken na de bevalling zien we elkaar voor een afsluitend gesprek en controle.

bottom of page