De bevalling. Een spannende gebeurtenis waar je negen maanden naar toewerkt en uitkijkt 

Als je dat wilt, kun je je uitgebreid voorbereiden op de bevalling

Je kunt je op verschillende manieren voorbereiden op de bevalling. Je zult er waarschijnlijk met je partner over praten; misschien met vriendinnen of familie. Je kunt een voorbereidende zwangerschapscursus volgen. Er zijn heel veel websites; en ook kastenvol boeken geschreven over bevallen. Zo krijg je gedurende je zwangerschap waarschijnlijk geleidelijk wel een beetje een beeld van wat voor jou belangrijk is.

We bespreken de bevalling op het spreekuur

Wij zullen je natuurlijk uitgebreid informeren over de bevalling. Voordat we met je kunnen praten over je bevalling, willen we wat meer weten over het verloop van je zwangerschap. Hoe is je bloeddruk, hoe groeit en hoe ligt het kindje? Deze informatie is belangrijk en nemen we mee in ons gesprek over je bevalling. Dit gesprek voeren we daarom meestal iets later in de zwangerschap; zo rond 34 weken. We bespreken dan eventueel ook je geboorteplan. Natuurlijk kun je het altijd aangeven wanneer je eerder behoefte hebt om te praten over je bevalling.

Zwangerschapscursus

Het aanbod van zwangerschapscursussen in Amsterdam is groot. Je kunt een ‘puf’cursus doen, yoga, mensendieck, haptonomie, zwemmen of sporten in het park. Alleen of met je partner, in het Nederlands, Engels, Turks of Arabisch. Pik er uit wat voor jou interessant is! We hebben een overzicht gemaakt van cursussen waarmee wij en/of onze zwangeren goede ervaringen hebben. 

 

Bijna alle cursussen hebben met elkaar gemeen dat je veel informatie krijgt over lichamelijke en mentale veranderingen in de zwangerschap en tijdens de bevalling. Bovendien leer je ontspanningsoefeningen die je kunt gebruiken bij het opvangen van weeën. Daarnaast geeft het je de gelegenheid ervaringen uit te wisselen met andere zwangeren.

Informatiefilms over de bevalling en kraamtijd

Voorheen organiseerden we eens per maand een informatiebijeenkomst over de bevalling. Hier moesten we tijdens de Corona-pandemie helaas mee stoppen. We hebben de gelegenheid aangegrepen om de inhoud van de voorlichting op 4 filmpjes op te nemen. We vertellen over het normale verloop van de bevalling en over hoe de zorg tijdens de bevalling georganiseerd is. Verder hoor je over hoe je met weeënpijn kan omgaan, zowel met als zonder pijnmedicijnen. Ook vertellen we over de lichamelijke en psychische veranderingen tijdens de kraamtijd. Rond 30 weken zwangerschap - of eerder op verzoek - sturen we je per mail de link en toegangscodes voor de filmpjes. 

 

Daarnaast zullen we eens per maand een interactieve Zoom-bijeenkomst organiseren. We bekijken de filmpjes dan samen en na ieder filmpje is er mogelijkheid om met een van de verloskundigen verder op een onderwerp in te gaan of vragen te stellen. Deze bijeenkomsten zullen steeds op de eerste donderdag van de maand zijn, van 19:00 tot ca 20:30. Wil je mee doen? Stuur een mail naar de assistente via info@verloskundigenoosterpark.nl, je ontvangt dan op de dag van de bijeenkomst een uitnodiging met link en code.

Data aanstaande Zoom-bijeenkomsten:

 

Dinsdag 21 juli 2020 EXTRA!

Donderdag 6 augustus

Donderdag 3 september

Donderdag 1 oktober

Donderdag 5 november

Donderdag 3 december

Een kijkje nemen in het ziekenhuis

Wil je (misschien) in het ziekenhuis bevallen? Het is mogelijk om op afspraak vóór de bevalling al een kijkje te nemen in het OLVG Oost. Je kunt je via dit aanmeldformulier aanmelden voor een korte rondleiding. Ook is het mogelijk om het Bevalcentrum West in het OLVG West te bezoeken.

Op dit moment is het, vanwege de maatregelen rondom Corona, niet mogelijk om de Amsterdamse ziekenhuizen te bezoeken. De meeste ziekenhuizen bieden wel een online alternatief, check hiervoor hun websites.

Baby-uitzet

Een baby heeft niet veel nodig. Een plaats om te slapen, wat kleertjes maar vooral liefde, warmte en zorg. Voor de bevalling en het verzorgen van de baby heb je echter wel een paar spullen nodig, die in het kraampakket zitten. Check op tijd of je een kraampakket toegestuurd krijgt van de verzekering. Anders kun je kant-en-klare pakketten kopen bij grotere drogisterijen.

 

Download voor een overzicht van de benodigde spullen onze baby-uitzet (PDF).

Praktijk: 020 - 463 58 58

Bereikbaar ma-vrij van 8u tot 14u

24/7: 06-54626698 

Spoed maar geen gehoor? Bel ons via doktersdienst Atacom:

020-5923883

We hebben spreekuur in:

1. Oosterparkbuurt: Ruyschstraat 71hs

2. Amstelkwartier: Amstelbeststraat 58 

(gezondheidscentrum Amstelkwartier)

KNOVkeur_450x205.png

 Privacyverklaring - Disclaimer© 2019 by studio And

logo met tekst horizontaal groen.png