De bevalling. Een spannende gebeurtenis waar je negen maanden naar toewerkt en uitkijkt 

Als je dat wilt, kun je je uitgebreid voorbereiden op de bevalling

Je kunt je op verschillende manieren voorbereiden op de bevalling. Je zult er waarschijnlijk met je partner over praten; misschien met vriendinnen of familie. Je kunt een voorbereidende zwangerschapscursus volgen. Er zijn heel veel websites; en ook kastenvol boeken geschreven over bevallen. Zo krijg je gedurende je zwangerschap waarschijnlijk wel een beeld van wat voor jou belangrijk is.

We bespreken de bevalling op het spreekuur

Wij zullen je natuurlijk uitgebreid informeren over de bevalling. We organiseren een voorlichtingsbijeenkomst en plannen extra tijd op het spreekuur. 

Voordat we met je kunnen praten over je bevalling, moeten we wat meer weten over het verloop van je zwangerschap. Hoe is je bloeddruk, hoe groeit en hoe ligt het kindje? Deze informatie is belangrijk en nemen we mee in ons gesprek over je bevalling. Dit gesprek voeren we daarom meestal iets later in de zwangerschap; zo rond 34 weken. We bespreken dan eventueel ook je geboorteplan. Natuurlijk kun je het altijd aangeven wanneer je eerder behoefte hebt om te praten over je bevalling.

Zwangerschapscursus

Het aanbod van zwangerschapscursussen in Amsterdam is groot. Je kunt een ‘puf’cursus doen, yoga, mensendieck, haptonomie, zwemmen of sporten in het park. Alleen of met je partner, in het Nederlands, Engels, Turks of Arabisch. Pik er uit wat voor jou interessant is! We hebben een overzicht gemaakt van cursussen waarmee wij en/of onze zwangeren goede ervaringen hebben. 

 

Bijna alle cursussen hebben met elkaar gemeen dat je veel informatie krijgt over lichamelijke en mentale veranderingen in de zwangerschap en tijdens de bevalling. Bovendien leer je ontspanningsoefeningen die je kunt gebruiken bij het opvangen van weeën. Daarnaast geeft het je de gelegenheid ervaringen uit te wisselen met andere zwangeren.

Informatiebijeenkomst over de bevalling en kraamtijd

Vanaf 30 weken zwangerschap zijn jullie van harte welkom op onze informatiebijeenkomst over de bevalling. Tijdens deze 2 uur durende groepsbijeenkomst vertellen we over het normale verloop van de bevalling en over hoe de zorg tijdens de bevalling georganiseerd is. Aan de orde komen o.a. de plaats van de bevalling, belinstructies en verschillende vormen van pijnbestrijding. De bijeenkomst is praktisch van aard en is heel geschikt om samen met je partner te bezoeken.

De bijeenkomst vindt plaats bij Mammae Mia, 3e Oosterparkstraat 138D. Vanaf 18.45 ben je welkom voor een kop koffie of thee, de bijeenkomst begint om 19.00.

Hieronder worden de aanstaande data weergegeven.

Heel graag aanmelden via de assistente i.v.m. de zaalcapaciteit.

UPDATE MAART 2020: als onderdeel van de maatregelen tegen verspreiding van het Coronna-virus, zijn alle voorlichtingsbijeenkomsten geannuleerd. We werken aan een online alternatief.

Data aanstaande informatiebijeenkomsten:

 

maart 2020: Helaas zijn alle voorlichtingsbijeenkomsten voorlopig geannuleerd.

Een kijkje nemen in het ziekenhuis

Wil je (misschien) in het ziekenhuis bevallen? Het is mogelijk om op afspraak vóór de bevalling al een kijkje te nemen in het OLVG Oost. Je kunt je via dit aanmeldformulier aanmelden voor een korte rondleiding. Ook is het mogelijk om het Bevalcentrum West in het OLVG West te bezoeken.

Baby-uitzet

Een baby heeft niet veel nodig. Een plaats om te slapen, wat kleertjes maar vooral liefde, warmte en zorg. Voor de bevalling en het verzorgen van de baby heb je echter wel een paar spullen nodig, die in het kraampakket zitten. Check op tijd of je een kraampakket toegestuurd krijgt van de verzekering. Anders kun je kant-en-klare pakketten kopen bij grotere drogisterijen.

 

Download voor een overzicht van de benodigde spullen onze baby-uitzet (PDF).

Praktijk: 020 - 463 58 58

Bereikbaar ma-vrij van 8u tot 14u

24/7: 06-54626698 

Spoed maar geen gehoor? Bel ons via doktersdienst Atacom:

020-5923883

We hebben spreekuur in:

1. Oosterparkbuurt: Ruyschstraat 71hs

2. Amstelkwartier: Amstelbeststraat 58 

(gezondheidscentrum Amstelkwartier)

KNOVkeur_450x205.png

 Privacyverklaring - Disclaimer© 2019 by studio And

logo met tekst horizontaal groen.png