top of page
  • Verloskundigen Oosterpark

Corona herhaalprik

Sinds het voorjaar van 2021 wordt alle zwangeren geadviseerd om zich te laten vaccineren tegen Corona, en ook regelmatig een herhaalprik te halen. Zwangere vrouwen met COVID-19 hebben een groter risico op een ernstig verloop van de ziekte. Daarom adviseren gynaecologen, verloskundigen en kinderartsen alle zwangere vrouwen op ieder moment van de zwangerschap zich te laten vaccineren met een mRNA-vaccin (Pfizer of Moderna). Er is een duidelijke Q&A over de herhaalprik opgesteld. Lees ook meer op RIVM: vaccineren tijdens zwangerschap.

Als zwangere heb je voorrang op deze prik en hoef je niet te wachten tot je een uitnodiging van de GGD of rijksoverheid krijgt. Voorwaarde is wel dat het minimaal 3 maanden geleden is dat je je laatste prik kreeg of corona had. Om een afspraak te maken heb je een persoonlijke uitnodigingsbrief nodig die wij voor je kunnen opmaken. Vraag deze aan via info@verloskundigenoosterpark.nl of bel op werkdagen met de assistente. Je kunt vervolgens op www.coronaherhaalprik.nl met je DigiD een prikafspraak maken.

Twijfel je of je een corona (herhaal)prik wilt halen? Je kunt hierover natuurlijk met ons of met je huisarts overleggen.


bottom of page