top of page
  • Verloskundigen Oosterpark

Vergoedingen verzekeringen 2024

Net als voorgaande jaren valt in 2024 verloskundige zorg tot het basispakket van de zorgverzekering. Dat betekent dat de kosten voor de zorg die je van ons krijgt vanuit de basisverzekering vergoed wordt, en niet van je eigen risico wordt afgetrokken.

Als praktijk zijn wij verenigd met 32 andere verloskundige praktijken in de Verloskundige Zorggroep Groot Amsterdam. Binnen deze zorggroep streven wij met elkaar naar de hoogst mogelijke kwaliteit van zorg. Verzekeraars zien de meerwaarde van dit gezamenlijk werken aan kwaliteit.

Voor 2024 hebben wij met alle verzekeraars een contract. Als je wilt controleren of onze praktijk een contract heeft met jouw zorgverzekeraar, dan kun je ons in de zorgzoeker soms niet vinden als 'Verloskundigen Oosterpark' maar onder naam van de 'Verloskundige Zorggroep Groot Amsterdam'. Als jouw verzekeraar géén contract heeft met de Zorggroep dan word onze zorg alsnog 100% vergoed. Echter kan het zijn dat jouw verzekeraar wil dat onze factuur via jou door hen betaald wordt.

Overigens heeft het qua vergoedingen rondom zwangerschap en bevalling meestal geen zin om per januari van zorgverzekeraar te veranderen. De verzekeraar die je had bij inschrijving bij een verloskundige, betaalt voor álle zorg rondom zwangerschap en bevalling, óók als dat in het volgende kalenderjaar is. Je kunt wel onderzoeken of je bij een andere verzekeraar een gunstigere vergoeding hebt voor de kraamtijd (kraamzorg en evt aanvullende begeleiding bij borstvoeding). Je kunt daarvoor eventueel ook bij je huidige verzekeraar een aanvullende verzekering afsluiten.


Comments


bottom of page