top of page
  • Verloskundigen Oosterpark

Coronavaccinatie en zwangerschap

Bijgewerkt op: 13 jan. 2022

We weten nu dat zwangere vrouwen een grotere kans hebben om erg ziek te worden van Corona dan niet-zwangere vrouwen. Dat geldt vooral voor zwangeren met een onderliggende ziekte zoals suikerziekte, hart- of longziekten.

Wereldwijd worden steeds meer zwangere vrouwen gevaccineerd tegen COVID-19. Er zijn daarbij geen risico’s van de vaccinaties gezien voor de zwangerschap en het ongeboren kind. De Multidisciplinaire werkgroep COVID-19 & Zwangerschap adviseert daarom aan alle zwangere vrouwen om zich te laten vaccineren, óók wanneer zij geen bijkomende risicofactoren hebben. De voordelen wegen simpelweg op tegen mogelijke nadelen. Het advies is om zwangeren te vaccineren met een zogenoemd mRNA-vaccin van Pfizer of Moderna. Als je je laat vaccineren tijdens de zwangerschap, vragen we je om dit te melden bij het Lareb bijwerkingencentrum/ moeders van Morgen.

Veel zwangeren twijfelen over wel of niet vaccineren. Dat vinden we begrijpelijk. In deze informatiekaart - opgesteld door de Nederlandse verenigingen van gynaecologen en verloskundigen - vindt je behulpzame feiten en afwegingen die je kunnen helpen in je beslissing om je wel of niet tegen Corona te vaccineren.Comments


bottom of page